Endret: 16 des 2016     Opprettet: 9 okt 2010

Veiledning for bytte av filter i ditt ventilasjonsanlegg

Til ventilasjonsskapet i boden går det 4 store, isolerte rør. I små leiligheter vil det være 1 dør i dette skapet, til de større leiligheten er det 2 dører. Fra skapet går det 2 elektriske ledninger; en vanlig strømledning til stikkontakten ved siden av skapet og en flat ledning som forsvinner inn i veggen og som går videre til bryteren på damphetten over komfyren.

Før du gjør noe som helst inne i skapet må du trekke ut stikkontakten i veggen ved siden av skapet.

Åpne deretter dørene i ventilasjonsskapet ved å skru opp de 2 skruene i døren.

Når dørene er åpnet vil du finne 1(2) vifter, en varmeveksler (også kalt vinterkassett og sommerkassett), et lite filter, et stort filter og et varmelement.

Uteluften som suges inn, passerer først det store filteret. Deretter gjennom varmeveksleren for å bli tilført varme og så forbi varmeelementet for evnt. å bli ytterligere varmet opp, før det blåses ut i stue og soverom. Den brukte luften som suges ut fra kjøkken, bad og bod, passerer først det lille filteret deretter gjennom varmeveksleren for avgi varme, før den blåses ut på taket.

Begge disse filtrene må skiftes for at det skal komme tilstrekkelig luft inn i leiligheten.

Når du skal skifte filter, gjør du følgende;

Både det store og det lille filteret trekkes rett ut av sine spor og erstattes med de nye. Metallristen som ligger oppå det største filteret må flyttes over fra det gamle til det nye filteret.

Lukk døren(e), skru til skruene og sett i stikkontakten.

Det var det hele.

Evnt. spørsmål om ventilasjonsanlegget, bestilling av ekstra filtere, damhettefilter og sommerkasett ordnes ved å ta kontakt med Klima og Byggservice tlf. 9073 3770. Hjemmeside http://www.kbservice.no

Evnt. reparasjoner kan bestilles fra samme firma.