Endret: 16 des 2016     Opprettet: 12 jun 2010

Når du flytter inn

Vi har stor forståelse for at det er mye du lurer på når du er nyinnflyttet. Her viI vi prøve å gi deg nok informasjon så du kommer igang, men du vil nok trenge litt tid før du er kjent med alt. Ikke minst endel tekniske ting. Naboen setter helt sikkert pris på at du ringer på og sier hei og du er også velkommen til å ta kontakt med det styremedlemmet som har ansvaret for din blokk, du finner informasjon om dette på oppslagstavlen ved hovedinngangsdøra.

Du har sikkert fått overlevert en del informasjon fra megler og selger. Forsikre deg også om at du har fått med "OBOS-permen", borettslagets informasjonshefte om ulike forhold og den lille vedlikeholdsboka om hvilket ansvar du har for å holde leiligheten din i god stand.

Vi regner med at at du har lest av strømmåleren sammen med selger. Avlesningsskjemaet skal sendes til strømleverandøren - LOS, og du skal bruke dette skjemaet. Du vil etter en tid motta din første strømregning. Dette vil gå automatisk.På samme måte må du lese av energi- og varmtvannsmåler. Disse befinner seg i boksen i baderomstaket. Dette skal sendes inn til INERGI og du skal brukke dette skjemaet Det samme gjelder "husleien". Innbetalingsblanketter vil bli sendt fra borettslagets forvaltningskonsulent hos OBOS. Du kan også snakke med henne om du ønsker å nedbetale noe på din andel av fellesgjelda.

Det skal følge med 3 systemnøkler som til inngangsdører, kjeller, søppelrom, postkasse og garasje. I tillegg er det en egen nøkkel til strømmålerskapet i trappeoppgangen.

Hovedkraner for vann og sentralvarme er plassert i taket på badet.

Ventilasjonsnlegget og sikringsskapet er plassert i bodrommet i leiligheten.

Antenneinntaket for TV, Internett og telefon er plassert i en egen veggboks i bodrommet.

Sett deg inn i borettslagets parkeringsbestemmelser. Les skiltene grundig. Det kan bli dyrt og ikke gjøre det!

Det kan være lurt å bruke litt tid på å lese borettslagets Vedtekter og Husordensregler. I tillegg bør du bruke tid på å lese deg igjennom den informasjonen du finner på denne hjemmesiden.