Endret: 16 des 2016     Opprettet: 8 sep 2011

Sentralvarme

For de som ønsker en liten lunk i radiatorene på kjølige kvelder, er det nå bare å åpne radiatorkranene. Som beskrevet mange ganger tidligere er det nå opp til hver enkelt å velge hvor mye varme man vil bruke og kun betale for eget forbruk. Du kan altså kjøpe så mye eller lite varme du vil, uten å belaste naboene og du blir heller ikke belastet for deres forbruk.

Selv om du holder alle radiatorkranene stengt, vil det sirkulere varme i rørene i gulvet i leiligheten din. Dette vil bli registrert på din energimåler. Hvis du ikke ønsker slik "gulvvarme" må du stenge sentralvarmekranen i takboksen i badet.

Temperaturen på vannet som sirkulerer i sentralvarmesystemet blir styrt automatisk av utetemperaturen, så du vil nesten ikke kjenne noe på radiatorene før utetemperaturen synker mere enn det vi har registrert til nå.

Fakturaen for det varmtvannet og sentralvarmen du allerede har kjøpt hittil iår og frem til årsskiftet, vil du motta i januar 2012. Forbruket avregnes mot det du allerede har betalt som brensel på "husleieblanketten" hver måned.