Endret: 16 des 2016     Opprettet: 15 jun 2010

Balkongvett-regler

Balkonger og terrasser er det området hvor det oppstår flest situasjoner med irritasjon og forsuring av naboforholdene med påfølgende klager. Styret har derfor satt opp noen punkter som det kanskje kan være lurt å kikke litt på iblant. Noen synes kanskje dette blir svært detaljert, men vi har dessverre erfaring for at enkelte trenger litt tydelig veiledning på dette området.

Oppussing. Ved evnt. malearbeider gjelder brukes følgende farger:

Balkongtakene kan males med murmaling i samme farge som fasaden, - NCS-0502 Y. Balkongtak av stålplater kan ikke males.

Balkongulvene kan flislegges, dekkes med "gressteppe" eller males med epoxymaling i lys grå farge.

Det er ikke anledning til å male takrenner, bærebjelke i galvanisert stål, balkongrekkverk eller vegger. Vedlikehold av dette vil bli utført i borettslagets regi.

Renhold, lufting av tøy

Det er ikke anledning til å feie støv og skitt utover balkongkanten. Det er heller ikke anledning til å henge tøy eller riste tepper over balkongrekkverket. Dette havner hos naboene under.

Snø

skal ikke kastes over kanten, men kan måkes ut til ytterkantene.

Det er ikke tillatt å kaste sigarettstumper, flasker o.lign. fra balkongene.

Grilling

Det er kun tillatt å bruke gassgrill eller elektrisk grill. Det er ikke tillatt å bruke kullgrill. Det går godt an å lage utmerket grillmat uten at nabolaget røyklegges.

Festbråk

Mulighet for hyggelig lag på balkonger og terrasser er en kvalitet ved våre boliger som blir høyt verdsatt. Dessverre kan det bli i festligste laget innimellom for enkelte og dette kan være til stor sjenanse for naboene. De fleste klagene styret har mottatt dreier seg om høy musikk, hyling og skriking samt kasting av flasker, sigarettstumper og mat over balkongrekkverket. Vi ber derfor om at alle tar ansvar for det som skjer på sine balkonger og at man husker på at det ikke er noe som skjermer for høy musikk eller roping og skriking på disse uteplassene våre. Alle balkonger og terrasser har andres soveromsvinduer som nærmeste nabo. Husordensreglene våre er veldig klare på dette punktet.Det skal være ro mellom kl. 22.00 og 08.00 på hverdager og mellom kl. 24.00 og 10.00 i helgene. Flytt støyende selskapeligheter innendørs i disse periodene.

Klage på bråk

Klage på bråk skal fremmes skriftlig til styret. Styret vil deretter sende varsel til vedkommende om at det er mottatt klager og hva konsekvensene av dette vil kunne være. Ved gjentatt bråk må styret varsles på nytt.

Vi minner også om at det du oppbevarer på din balkong/terrasse kommer midt i synsfeltet til mange naboer. Ta hensyn til dette og ikke bruk din balkong som lagringsplass for likt og ulikt.